Thália nyomában - Színházi vetélkedő a Komáromi Jókai Színházban

2012. március 26. - 15:30 | Külföld

A Komáromi Jókai Színház megalakulásának 60. évfordulója alkalmából színházi vetélkedőt hirdet középiskolás diákok számára Thália nyomában címmel.

A vetélkedő, mely nagyobb részt a színház ünnepi évadában kerül megrendezésre és lebonyolításra, három fordulóból áll. Három tagú középiskolás diákokból álló csoportok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több csoport is jelentkezhet.

A vetélkedő első része írásos formában történik, két hetente a Szabad Újság hasábjain olvashatják a csapatok a kérdéseket. A válaszokat, a feladatok megoldását postai úton kell beküldeniük a színház címére, minden kérdéskör után, tehát kéthetente. (A kérdések a színház weboldalán is megtalálhatóak majd).

A kérdéskörök a színház 60 évét érintik majd, első körben a színháztörténetre koncentrálódnak a kérdések, később a második, harmadik fordulóban a színház jelene, jövője kerül terítékre.

Az írásbeli feladatok kiértékelése után hívjuk meg a legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat a második elődöntőbe, mely valószínűleg a Komáromi Jókai Színházban és a Kassai Thália Színházban kerül megrendezésre. Az elődöntők legjobb csapatait hívjuk meg a verseny döntőjére, mely része a jubileumi rendezvénysorozatnak és 2013 januárjában lesz a Komáromi Jókai Színházban.

A győztes csapatok értékes tárgyi és könyvjutalomban részesülnek.

Ajánlott olvasmány: Tóth László: Déryné nyomában című színháztörténeti könyve.

További információ: Figyeljétek az első kör kérdéseinek megjelenését, április 18-án, a Szabad Újságban. Nevezésként a kérdésekkel együtt megjelenő kérdőívet, és a feladatok megoldásait kell a Jókai Színház címére küldeni, a borítékon legyen rajta a Thália nyomában jelige, és a csapatok választott neve.

(Jókai Színház)