Azonnali elbocsátással járhat, ha piás a műsorvezető

2012. április 11. - 17:56 | Külföld

A pletykák továbbra sem csitulnak Auth Magda körül, akivel kapcsolatban az MTVA cáfolja, hogy ittas lett volna az ominózus hírolvasáskor – írja a Hír24. Ám ha a rádiós valóban részegen állt volna munkába, az azonnali elbocsátással járna.

A Hír24 az ominózus eset kapcsán annak próbált utánanézni, mennyire gyakoriak a hasonló esetek a médiában, és milyen következményekkel járhat, ha valaki ittasan megy be a munkahelyére.

„Nagyon meglepődtünk, a történteken. Én aznap nem dolgoztam, azt sem tudtam, ki az ominózus kolléga, ezért amikor mondták mi történt én azt hittem, mindez egy másik személlyel történt. A perek elkerülése végett nem említek nevet, de van egy kollégánk, aki nem egyszer volt már adásban piásan. Nem is értem, miért nem küldték már el eddig, kész életveszély, amit művel. Úgy tudom, hogy egyszer még a mikrofonengedélyt sem akarták neki megadni. Aztán mégis itt van, még most is. Ehhez képest szegény Magdit meg úgy kezelik, mint egy alkoholistát, holott nem az” – mondta egy rádiós, aki kérte nevének elhallgatását.

A legtöbb munkáltató egyébként nincs feljogosítva arra, hogy munkakezdés előtt megszondázza a dolgozókat, de ha valakiről nyilvánvaló, hogy ivott, az súlyos következményekkel, rendkívüli felmondással is járhat. Arról, hogy piálás miatt bontottak volna szerződést televízióssal, sem az RTL Klubnál, sem a TV2-nél nem tudunk.

mti/para