Göncz Kingát is felsorakoztatták a "magyarellenesek" közé

2012. április 13. - 18:16 | Külföld

Göncz Kinga szocialista EP-képviselőnek és "társainak" ítélte oda a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság az idei második Sánta Kutya-díjat - közölte Czakó Gábor szóvivő pénteken az MTI-vel.

A szóvivő közleményében azt írta: a díjazottak "elévülhetetlen érdemeiket az Európai Unió intézményeiben kifejtett folyamatos magyarellenes rágalmazásaikkal szerezték."

Legutóbb idén január 13-án, az LMP-nek ítélték oda a Sánta Kutya-díjat."A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság látván, hogy a Lehet Más a (gyöngyös) Pata - az SZDSZ legújabb generációjaként - mindig kiállt azért, ami Másnak jó, de cigánynak, magyarnak stb. egyaránt rossz, kiérdemelte a Sánta Kutya-díjat" - ismertette akkor a bizottság döntését az MTI-vel Czakó Gábor író, publicista, a civilek alkotta bizottság egyik tagja. Ezt megelőzően Heller Ágnes filozófusnak ítélte oda a díjat a bizottság, akit indoklásuk szerint "az európai ugaron tolongó, Magyarországot önmagától hivatásszerűen védelmező internacionalisták közül" választottak.

Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is.

A testület 1996 szeptembere óta minden 13-ára eső pénteki napon ítéli oda a Sánta Kutya-díjat, amelyben azok részesülhetnek, akik a grémium szerint közvélemény félretájékoztatásában jeleskednek.

MTI/para