Nem tudni, kik hajtották végre a mészárlást Skopje mellett

2012. április 17. - 15:59 | Külföld

Legalább három tettese lehetett a Szkopje mellett a múlt csütörtökön elkövetett ötös gyilkosságnak, de a macedón rendőrség még mindig nem tudja, hogy kik és miért ölték meg az áldozatokat egy tó mellett - adta hírül kedden a honlapján a belgrádi B92 rádió macedón belügyi forrásokra hivatkozva.

Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter szerint a nagy erőkkel nyomozó rendőrség már jelentős eredményt ért el az ügy tisztázásában. Az áldozatok közül négyen 18 és 22 év közötti fiatalok voltak, és a tettesek agyonlőttek egy idősebb férfit is, aki feltehetően szemtanú volt.

A belügyminiszter szerint a tetthelyen hagyott nyomoknak és egy szemtanú vallomásának köszönhetően sikerült eredményeket felmutatni. A szemtanú kilétét titokban tartják. A belügyminiszter a sajtótájékoztatóján bemutatta egy bordó színű Opelnek a képét, amelyet a nyomozók szerint a gyilkosok használták. Csak annyit közölt a járműről, hogy a rendszáma hamis, és az autó külföldről került az országba.

A belgrádi Novosti napilap a nyomozó hatósághoz közel álló forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a tettesek legalább hárman vagy négyen lehettek, és az áldozatokat közelről, három irányból és három fegyverrel lőtték le.

- mti/para -