Orbán: Magyarország a foglalkoztatás növelés európai kísérleti laboratóriuma

2012. április 23. - 18:48 | Külföld

Az utóbbi két évben levezényelt magyar reformok és adórendszer átalakítás nyomán Magyarország a foglalkoztatás növelés európai kísérleti laboratóriumává vált és már jövőre gyümölcsöt teremhetnek a Fidesz kormány radikális lépései - foglalja össze Orbán Viktor hétfői előadását a hvg.hu.

A magyar miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Politikai Központ nevű elemző műhely rendezvényén mondott beszédében azt mondta, valószínűleg kerülnek majd Magyarországgal kapcsolatos kötelezettségszegési ügyek az Európai Bíróság elé.

Orbán Viktor „Magyarország megújulásáról és az európai gazdaság talpra állításáról” szóló előadásában felütésként leszögezte, a magyarok 65 százaléka elkötelezett az Unióban maradásunk mellett, miközben nem felejtette el megemlíteni a jól bevált panelt, milyen vészes méreteket ölt az unió bölcsőjét adó régi tagállamok némelyikében az EU-ellenesség.

Orbán szerint ez jelentős részben abból is fakad, hogy a nemzeti kormányok nem adnak adekvát válaszokat az unió legnagyobb problémájára, hogy romlik a versenyképességük globális szinten miközben a befolyásuk csökken.

hvg.hu/para