Leöntötték vörös festékkel a Horthy-szobrot

2012. május 16. - 09:36 | Külföld

A Somogy megyei Kerekiben a hétvégén felállított szoborra a „tömeggyilkos” és a „háborús bűnös” szavak is felkerültek. A Goj motorosok már jó előre bosszút fogadtak - írja a Hír24.

Alig két nappal az ünnepélyes felavatás után beváltotta fenyegetését, és vörös festékkel öntötte le a Somogy megyei Kerekiben felállított Horthy-faszobrot Dániel Péter, aki a Facebookon tette közzé munkája eredményét.

Mint írta, a „Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviseletében felavattam a lovastengerész szobrát, azaz átadtam a milliónyi áldozat és mártír "üdvözletét"... Így már korrekt és kifejező az ábrázolás. Bár továbbra is azt vallom, hogy tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor egy demokratikus jogállamban.”

A település polgármestere, Marton Lajos a Hír24-nek elmondta, bízott benne, hogy nem fog hasonló incidensre sor kerülni, de túlságosan nem is lepődött meg. A szobrot helyre fogják állítani és rendőrségi feljelentés születik az ügyben. Közben az MTI arról számolt be, hogy helyiek már elvitték a szobrot a helyszínről.

Hí4r24