A Rákóczi Szövetség idén is szervez nyári tábort középiskolásoknak

2012. június 30. - 14:54 | Külföld

Az idén is megszervezi a Rákóczi Szövetség nyári táborát magyarországi és külhoni középiskolásoknak; a XIII. Magyar tanárok és diákok találkozója a Magyar Kálvárián elnevezésű programot július 1-7. között tartják Sátoraljaújhelyen.

A szövetség MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a táborban a diákok napközben történelmi, irodalmi, kulturális előadásokon, kirándulásokon, irodalmi vetélkedőn vesznek részt, este filmvetítések, koncertek, színházi előadások, néptáncoktatás színesíti a programot.

Mint felidézték: a középiskolás találkozót 1999-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy biztosítsa a magyarországi és külhoni középiskolás diákok és tanárok kapcsolatépítését. A rendezvény nem titkolt szándéka továbbá, hogy az ifjúság megismerje saját történelmét, elősegítse a fiatalok társadalmi szerepvállalását és a nemzeti önazonosságuk erősítését - írták.

A találkozóra az a 166 magyarországi és külhoni középiskola kapott meghívást, amelyekben ifjúsági szervezete működik a szövetségnek. Az idei táborban háromszáz tanár és diák vesz részt.

mti/para