Bándy-gyilkosság: Egy tanú szerint volt tettestársa Bándy Katalin gyilkosának

2012. július 17. - 12:14 | Külföld

Ismét kihallgatja a rendőrség P. Lászlót. A Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított férfi faggatását kedden délelőtt kezdték a rendőrök – írja a bama.hu.

 

Bár a rendőrség továbbra sem ad hivatalos tájékoztatást, az a hír járja, hogy a nyomozók szerint P. Lászlónak volt egy bűntársa, akivel a Vöröskereszt utcában tuszkolták be egy autóba Bándy Katát. A Dunántúli Napló információi szerint ennek volt fültanúja, aki látott is valamit. Ezek szerint Kata nem a Felsővámház utcán ment a Dugonics utcáig, hanem előbb felkanyarodott a Vöröskereszt utcára - de az is lehet, hogy eleve a Fischer Béla utcán gyalogolt.

A Dunántúli Napló több bűnügyekkel foglalkozó szakembert is megkérdezett P. László eddig nyilvánosságra került vallomásával kapcsolatban. Úgy fogalmaztak – hangsúlyozva, hogy a férfi nyilatkozatából ők is csak azokat az elemeket ismerik, amelyek a sajtóban megjelentek – annak alapján több mindent is életszerűtlennek tartanak. Így többek között azt, hogy minden további nélkül a gyanúsítottal (aki szerint „sétáltak, beszélgettek” Bándy Katával találkozásukat követően) lett volna hajlandó tartani a fiatal nő a kihalt utcán.

Az még talán elképzelhető, hogy addig nem tiltakozott a férfi társasága ellen, amíg azon az úton haladtak, amely Kata otthonához vezetett, de az már nem, hogy amikor a holttest megtalálásának színhelye, egy elhagyott, bizarr terület felé tartottak, akkor is önszántából követte volna. Ebből következően kétségesnek tűnik, hogy valóban egyedül követte el P. László a bűncselekményt, illetve az is, hogy nem használt/használtak aznap éjszaka gépjárművet a tettesek.

Bándy Kata holttestére, eltűnése után négy nappal egy férfi bukkant rá múlt szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

bama.hu/para

Címkék: Bándy Kata