Fölrobbantottak egy izraeli autóbuszt Bulgáriában – több halott van!

2012. július 18. - 18:40 | Külföld

Robbantás történt a Fekete-tenger partján található Burgaszban egy izraeli turistákat szállító buszon; hárman meghaltak, több mint húszan megsebesültek - közölte szerdán a bolgár belügyminisztérium.

A bolgár televízió legalább hét halottról számolt be, egyikük a buszvezető.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a tragédia a burgaszi repülőtéren történt, a BNR állami rádió közlése szerint két közeli autóbuszon is tűz ütött ki a robbantás után.

A rendőrség egyelőre nem erősítette meg az áldozatok állampolgárságát, és a robbanás okát sem közölte. A burgaszi repülőteret lezárták, az érkező járatokat a várnai repülőtérre irányították át.

Megerősítette az izraeli külügyminisztérium, hogy szerda este robbanás történt egy izraeli turistákat szállító autóbuszon Burgaszban.

A külügyminisztérium közölte: 140 izraeli turista érkezett egy charterjárattal Bulgáriába, megérkezésük után mintegy 40 perccel történt a detonáció a turistákat szállító egyik buszon.

A burgaszi polgármester szerint a busz csomagtartójába helyezték a robbanóanyagot. A buszon mintegy 40-50 utas volt, feltehetően húsznál is több a sebesültek száma.

Az izraeli médiának szemtanúk panaszkodtak a repülőtéri tűzoltók lassú reagálásáról, mondván: "15 percre volt szükségük, hogy megkezdjék az oltást".

Bojko Boriszov bolgár kormányfő utasítására azonnal Burgaszba indult a miniszterelnök-helyettes, aki a belügyminiszter is egyben, továbbá a külügyminiszter és az egészségügyi miniszter, továbbá két egészségügyi felszereléssel ellátott repülőt irányítottak Burgaszba.

mti/para

Címkék: bombamerénylet, Izrael