Vizsgálják, szabálytalanul kapott-e diplomát egy fideszes képviselő fia?

2012. július 24. - 10:13 | Külföld

A Semmelweis Egyetem rektora belső vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy tényleg szabálytalanul kapott-e diplomát egy fideszes képviselő fia, valamint két másik hallgató - írja a Hir24.

Dr. Szél Ágoston rektor azután rendelt el belső vizsgálatot, hogy a hvg.hu megírta: egy sportügyekben illetékes kormánypárti parlamenti képviselő fia, valamint egy szobatársa úgy vehették át testnevelő-edző szakos diplomájukat, hogy a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott ahhoz, hogy államvizsgázhassanak. Egy harmadik hallgató is hasonló körülmények között ért célba, ám ő mégsem kaphatott diplomát, mert hiányzik a nyelvvizsgája.

A vizsgálatról szóló közleményében Dr. Szél Ágoston tudatta, hogy a hvg.hu írásában említett feljelentésről hivatalos tájékoztatást a mai napig nem kapott, ennek ellenére, cikkben megfogalmazott állítások súlyosságára való tekintettel elrendelte a belső vizsgálatot, amelynek eredményéről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

A hvg.hu információi szerint az ügy miatt ismeretlenek feljelentést tettek a BRFK-n befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával. Az internetes oldal szerint "a dékán a saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában, és Hamar Pál oktatási dékánhelyettes, illetve Hrabacsik Mihály tanulmányi osztályvezető segítségével tette hivatalossá az ügyet".

Lasztovicza Jenő az MTI-nek cáfolta az írásban foglaltakat, annak közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak nevezte. Kifogásolta továbbá, hogy tudomása szerint a szerző egy hallgatót vagy szülőt sem kérdezett meg arról, hogyan alakultak valójában az érintettek tanulmányai, megvédték-e a diplomájukat.

A hvg.hu csak azután reagál, hogy az országgyűlési képviselő dönt az esetleges jogi lépésekről.

Hír24