Roma Gárda alakul Magyarországon

2012. szeptember 5. - 16:16 | Külföld

Ahol támadás vagy fenyegetés éri a kisebbségeket, ott megjelennek – ígérte a csoport vezetője. Azt viszont cáfolta, hogy fegyverek vásárlására gyűjtenek.

A Roma Gárda vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc a Dunántúli Naplónak elmondta: a cigányok, zsidók és minden más kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Ahol támadás vagy fenyegetés éri őket, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök – írja a Hír24 a bama.hu értesüléseire hivatkozva.

A lopásért elítélt, büntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír szerinte egy félreértésen alapul. A Pécsi Cigányok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, a többi között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesülettel.

Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak, és országszerte toboroznak.

Bagó Ferenc gyakran frissített Facebook-oldalán dokumentálta azt is, ahogy gyertyagyújtással és virággal emlékezett meg a gyilkosság áldozatává lett Bándy Katáról a pécsi pszichológus egykori lakóhelye előtt.

Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2012/09/05/szinre-lepett-a-roma-garda/