Gyurcsányék a parlament előtt sátoroznak és éheznek

2012. szeptember 10. - 08:59 | Külföld

Az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozik három párttársával együtt a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc. Szerinte a drámai helyzet drámai reakciót kíván. "Amit csinálunk, az nem játék. Aki kételkedik, az jöjjön, és csinálja velünk együtt!" - mondta az exkormányfő a Hír24-nek.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Hír24 információi szerint a Kossuth téren bejelentette, figyelemfelkeltő akciója egy hétig tart. A kezdeményezés okai között szerepel a kormány által bevezetni tervezett előzetes regisztráció, mely a választási részvétel előfeltétele lenne.

Gyurcsány Ferenc mellett Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke, Nidermüller Péter alelnök, valamint Kolber István is részt vesz az éhségsztrájkban, amelyet szeptember 9-én vasárnap este 9-kor kezdtek meg.

Helyszíni tudósítónk szerint a DK elnöke feleségével és a többi sztrájkolóval érkezett a helyszínre, ahol körülbelül 200 szimpatizáns várta őket. A Parlament előtt négy sátor áll, kettő hálóként, kettő pedig közösségi térként szolgál majd az egyhetes demonstráció során.

Hír24