LMP: a kormány tárgyaljon Szlovákiával a kettős állampolgárságról

2012. szeptember 24. - 16:29 | Külföld

Az LMP arra szólítja fel a kormányt valamint a szlovák-magyar kormányközi vegyes bizottság magyar társelnökét, hogy a bizottság következő, október 18-ra tervezett  visegrádi találkozóján tárgyaljanak a szlovák és magyar kettős állampolgárság megadásának lehetőségeiről, valamint vizsgálják meg a Selye János Egyetem leminősítésének okait.

Dorosz Dávid, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának tagja az MTI-hez hétfőn eljutatott közleményében úgy fogalmaz, hogy a "kormány gyáván lapít" a szlovákiai magyarság kettős állampolgársága körüli problémák, valamint a Selye János Egyetem leminősítése ügyében. Az LMP ugyanakkor a szlovák-magyar kormányközi vegyes bizottság következő találkozójának napirendjére vetetné - a gazdasági és infrastrukturális kérdések mellett - ezeket, a határon túli honfitársaink számára fontos ügyeket is - teszi hozzá.

Emlékeztet arra, hogy a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság magyar tagozata pénteken szakmai előkészítő ülést tartott, de azon nem került szóba sem a szlovákiai magyarok kettős állampolgárságának sem a Selye János Egyetem leminősítésének problémája.

- mti/para -