Megházasodott az azeri Baltás Gyilkos

2012. október 15. - 14:55 | Külföld

A napokban megházasodott Ramil Safarov, a Budapesten gyilkosságért elítélt azeri katonatiszt, akit Magyarország átadott Azerbajdzsánnak. Safarov hazájában azonnal államfői kegyelemben részesült.

Az AZE.az azeri hírportál értesülései szerint a férfi választottja Sabnam Mamedova. Az 1news.az azt írta: a nő az elmúlt években hűségesen várta, hogy Safarov visszatérjen hazájába, egyben szerkesztette azt a hírportált, amelyen több nyelven is kiállt a katonatiszt szabadulásáért.

A VESTI.AZ oldal szerint az esküvőt szűk családi körben tartották meg október elején.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarovot, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

Szerzs Szargszján örmény elnök még aznap bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

- mti/para -