Fizetőssé tennék a cigiszüneteket

2012. október 24. - 14:09 | Külföld

Az ausztrál szakemberek szerint rontja a munkavégzés hangulatát, ha a dohányosok lépten-nyomon kiugranak cigizni.

Úgy látszik, se Nagy-Britanniában, se Ausztráliában nem lelkesednek túlzottan a dohányos munkatársakért. A szigetországban például a nem dohányzó munkavállalók nagy része kifizettetné kollégájával azt az extra időt, amit a túlzásba vitt cigiszünetekkel pazarol el, míg Ausztráliában valamivel enyhébbek: ott inkább az ebédszünetből vonnák le a füstöléssel töltött időt.

Mindez olyan célirányos felmérésekből derült ki, melyek arra voltak kíváncsiak, hogy viszonyulnak a nem dohányzók a dohányos kollégákhoz. A válaszokból kiderült – és ezt a hr-es szakemberek tapasztalatai is megerősítik –, hogy a többséget a tömeges „lejárogatások” és a szag idegesíti, de sokan vannak azok is, akiket zavar, hogy a dohányos kolléga képtelen hosszabb időt a munkájával tölteni, és mindig talál alkalmat elszívni egy szálat.

A dohányosok többsége egyébként azzal védekezik, hogy szenvedélyük alig tart tovább, mint egy kávé- vagy pisiszünet – csakhogy elfelejtik, hogy ezeket a szüneteket ők is éppúgy kiveszik, mint kollégáik, mondják a nemdohányzók.

mti/para