Libanonból rakétákat lőttek ki Izraelre

2012. november 22. - 09:19 | Külföld

Libanonból két rakétát lőttek ki szerda este Izrael irányába - közölték libanoni biztonsági források.

"Az egyik rakéta Libanon területén zuhant le, a másik folytatta útját Izrael felé" - mondta a francia hírügynökségnek a neve elhallgatását kérő hírforrás.

Később azt közölték, hogy a második rakéta is Libanonban zuhant le, és egyik sem szedett áldozatokat. Az eset még a Kairóban kihirdetett tűzszünet hatályba lépte előtt történt.

Libanon déli részén hétfőn is két, Izraelre irányított rakétára bukkantak, és leszerelték azokat, de a hírt közlő katonai források nem hozták nyilvánosságra, hogy kinek a birtokában voltak a fegyverek.

Dél-Libanonban a Hezbollah síita radikális szervezet erős állásokat épített ki, és 2006-ban egyhónapos háborút vívott Izraellel.

A Hezbolah vezetője a gázai tűzszünetet "a palesztin népi ellenállás győzelmének" minősítette, és azt mondta, hogy nagyon tanulságos eseményekről van szó. "Tanulmányoznunk kell mindazt, ami történt, és tanulnunk kell belőle Gáza, Palesztina, Libanon és az egész arab-muzulmán térség érdekében, mert nagy tapasztalatokat szereztünk, s ez a hasznunkra válik" - mondta egy televíziós felvételen Naszrallah sejk.

MTI/para