Az LMP-s képviselőnő megkérdezte a jobbikos „zsidóvadászt“: buzi-e vagy...?

2012. november 29. - 16:28 | Külföld

Ertsey Katalin nem izraeli és pláne nem piréz állampolgár, csak felbosszantotta Novák Előd kérdése. Vissza is kérdezett válaszában a jobbikos képviselőtől: „buzi-e vagy"? – írja a Hír24.

A jobbikos Novák Előd szerdán este minden parlamenti képviselőtől e-mailben kért tájékoztatást arról, hogy a magyaron kívül rendelkezik-e más állampolgársággal. Ertsey Katalin LMP-s képviselő válaszolt is, meglehetősen ironikusan. Mire Novák Előd sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint, mert eddig eltitkolta izraeli állampolgárságát.

Ertsey Katlin a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy szó szerint mit válaszolt Novák Elődnek:

„Rég köztudott, hogy izraeli–piréz állampolgár vagyok, magyar állampolgárságomat vásárlás útján szereztem be kevéssel a jelöltségem előtt. Sőt, nem csak az állampolgárságom izraeli–piréz, de az identitásom is, egyszerre érzem magam képesnek a zsidó érdek, valamint a piréz életérzés képviseletére, hiszen mindkettő lényege a magyargyűlölet. Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen kis szerencsétlen nácik, mint te, találnak végre valami elfoglaltságot az életükben az identitásom kutatásával, különben még véletlenül önálló gondolat születne a fejükben, de erre még nem volt példa.

Hadd kérdezzek vissza: régóta érzem, hogy előszeretettel hozol elő homoszexuális témákat. kérdezem hát: látens buzi-e vagy?"

A jobbikos szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megerősítette Jóri András adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, amely szerint az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat közérdekből nyilvános személyes adat, így az erre vonatkozó tájékoztatást a képviselők kötelesek bárkinek megadni. Novák azt mondta: az első válaszadó Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, fideszes képviselő volt, aki közölte, nincs a magyaron kívül más állampolgársága. Azóta folyamatosan érkeznek a válaszok, amelyek elküldésére Novák Előd 30 napos határidőt adott.

A Jobbik alelnöke szerint elfogadhatatlan, hogy ezt az LMP-s politikus eddig „eltitkolta" a választói és a nyilvánosság előtt, ezért le kell mondania.

Hír24