Vona Gábor tüntetne a magyar-román focimeccsen

2013. január 9. - 08:32 | Külföld

Demonstráció szervezését javasolja a stadion mellé a magyar labdarúgó-válogatott következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Jobbik elnök-frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a meccset zárt kapuk mögött kell lejátszani március 22-én.

A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a magyar szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Vona Gábor ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzésében azt írta, a szurkolóknak, a magyar embereknek meg kell találniuk a módját, hogy a hangjuk hallatsszon. "Ötletem is van. Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét a Jobbik vállalja" - fogalmazott az ellenzéki pártvezető, aki bejegyzésében Izraelt olyan "szent tehénnek" nevezi, "akit kritizálni sem szabad, de aki bárkire bármikor ráürítheti a tehénlepényét".

MTI/para