"Az ízért megéri meghalni!" - Szívroham vitte el az extrazsíros étkek lelkes népszerűsítőjét

2013. február 13. - 12:19 | Külföld

Meghalt szívrohamban az amerikai Szívroham Grill - Heart Attack Grill - étterem leglelkesebb rajongója. 52 éves volt.

John Alleman ugyan nem evés közben és az étteremben lelte halálát, de azért annak közelében, egy buszmegállóban. A férfi boldogan népszerűsítette ingyen, csupán önszántából a hatalmas hamburgereiről, extrazsíros tejturmixairól, és olaj helyett zsírban sült krumplijáról híres Las Vegas-i étkezdét, fennen hangoztatva, hogy "az ízért megéri meghalni!"

Alleman minden áldott nap betért az étkezdébe és evésre buzdította a turistákat. "Egy napot se hagyott ki, még a karácsonyt sem. Az emberek nagyon szerették, ő pedig természetes őszinteséggel és közvetlenséggel dicsérte az ételeket" - mondta Jon Basso, az étterem tulajdonosa.

A Szívroham Grill nemcsak nevében vészjóslóan sajátos, pincérnői öltözékét tekintve is: kórházi nővérköpenyben szolgálják fel az érrendszerre igen káros ételeket. Mindezen túlmenően a vendégekre műtősköpenyt adnak.

Alleman nem az első, aki eltávozott az önkéntes szóvivők közül: 2011-ben egy másik lelkes rajongó is meghalt, és ő csak 29 éves volt, ám halála okaként nem szívrohamot, hanem tüdőgyulladást állapítottak meg. Az a férfi 260 kilót nyomott, Alleman viszont normál testtömegű volt: 82 kilós.

MTI/para