Névváltoztatásra kényszerült az Apple Shop, amely valódi almákat kínált...

2013. február 15. - 19:24 | Külföld

Az Apple technológiai cég sikere megnehezíti az igazi almával való kereskedést: Angliában névváltoztatásra kényszerült egy zöldség-gyümölcs-kereskedés, az Apple Shop, mert sokan az amerikai konszern termékeit keresték az üzletben.Az Apple technológiai cég sikere megnehezíti az igazi almával való kereskedést: Angliában névváltoztatásra kényszerült egy zöldség-gyümölcs-kereskedés, az Apple Shop, mert sokan az amerikai konszern termékeit keresték az üzletben.

A norfolki bolt tulajdonosa megelégelte, hogy hetente kéttucat olyan hívás érkezett hozzájuk, amelyben az Apple termékei, iPhone vagy épp iPad iránt érdeklődtek.

Az Apple Shop élete akkor fordult nehézre, amikor 2009-ben az amerikai technológiai óriás a Norfolkkal szomszédos egyetemi városban, Norwich-ben nyitott üzletet.

A gyümölcsbolt húsz éve árul almalevet és almabort. Az üzlet neve ezentúl The Norfolk Cider Shop lesz - mondta el a BBC-nek a tulajdonos. Az Apple semmiféle nyomást nem gyakorolt rá a névváltoztatás érdekében - tette hozzá Geoff Fisher.

MTI/para

Címkék: Apple, alma