NOORMÁLIS? – Búcsúlevél írását kapták házi feladatnak!

2013. február 16. - 10:58 | Külföld

A 12 éves diákoknak egy öngyilkosságra készülő férfi helyébe kellett képzelniük magukat, és megírni a feleségnek szóló búcsúlevelet. A szülők nem voltak lenyűgözve – írja aHír24.

„Teljesen abszurd” – fogalmazta meg több szülő véleményét is egy apuka, akinek lánya azzal jött haza a Franciaország északi részén lévő iskolából, hogy búcsúlevelet kell írni házinak – jelentette a The Local. A 12 éves gyerekeknek irodalom órára kellett elkészíteniük az öngyilkos férfi végső üzenetét. A tanár még az elképzelt pár családi hátterét is elkészítette, amit fel kellett használni a búcsúlevél megírására.

Az érintett iskola nem nyilatkozott nyilvánosan az esettel kapcsolatban, de az érintett szülőkkel elbeszélgettek a furcsa házi feladatról. Az iskolát felügyelő állami szerv vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban

A francia sajtónak nyilatkozó apuka ennek ellenére a rendőrséghez fordult az eset miatt. Ő ugyanis semmi vicceset nem talált a feladatban, főleg annak fényében, hogy egyre több hír szól arról, hogy a fiatalok körében emelkedik az öngyilkosságok száma.

Egy gyerekpszichiáter az esettel kapcsolatban közölte: bár megérti a szülők aggodalmát, szerinte nem kéne tabuként kezelni az öngyilkosság kérdését, és arról fiatal gyerekekkel is kéne beszélni, hogy minél kevesebb forduljon elő.

Hífr24