BOTRÁNY: Önjelölt magyar „koronaőr“ ment neki egy szlovák hoszteszlánynak!

2013. március 5. - 16:29 | Külföld

Leverte egy szlovák hoszteszlány fejéről a Szent Korona másolatát egy magyar hagyományőrző egyesület tagja a budapesti Utazás kiállításon – írja a hvg.hu.

A Szent Korona méltatlan viselése sérti a magyar és egyben az európai viselkedési normát – írta keddi közleményében a Magyar Koronaőrök Egyesülete, amely szerint február 28-án, a budapesti Utazás kiállítás első napján a szlovák kiállító vendég "a magyarság legszentebb ereklyéjét és nemzeti kincsét méltatlanul viselte", és az egyesület jelen levő tagjának többszöri kérése ellenére sem "változtatott a magatartásán".

A hvg.hu kérdésére Woth Imre, az egyesület vezetője azt mondta, egy tagjuk vette észre a kiállításon, hogy egy szlovák kiállító női hosztesze a magyar Szent Koronához hasonló fejdíszt visel, és ezért megpróbálta azt leparancsolni a nőről, majd miután erre nem volt hajlandó, a magyar férfi egyszerűen leverte azt a fejéről. A nő a stand főnökétől kért segítséget, aki közölte, hogy nem fogják levenni a fejdíszt.

Az Utazás kiállítás Facebook-oldalán látható felvétel szerint két szereplő korabeli jelmezbe öltözve népszerűsítette az egyik kiállítót. A kettős női tagja viselte a magyar korona másolatát.

hvg.hu