137 embert rúgott ki Matolcsy

2013. március 9. - 11:55 | Külföld

Rengeteg minisztériumi dolgozótól vált meg utolsó munkanapján a nemzetgazdasági miniszterből lett jegybankvezér – írja a Hír24.

Utolsó, nemzetgazdasági minisztériumban töltött napján 137 embert rúgott ki Matolcsy György - értesült a Népszava egy minisztériumi dolgozótól. Az állásban maradt dolgozók hajnalig intézték az elbocsátáshoz szükséges papírmunkát. A lap kérdésére, miszerint ezek a dolgozók - legalábbis egy részük - a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) folytatják-e a munkát, és kaptak-e végkielégítést, a gazdasági tárca egyelőre nem válaszolt.

Matolcsy György újdonsült jegybankelnök rögtön az első héten átfogó átalakításokba kezdett személyi és strukturális kérdésekben. Azonnali intézkedésként az eddig 1 milliárd forintos prémium és bónuszalap 25 százalékos csökkentését kezdeményezte, az üzemeltetési területen 20 százalékos költségcsökkentést írt elő. Katona Tamás, az MNB felügyelő bizottsági tagja a Népszavának elmondta, hogy ilyen mértékű költségcsökkentés lehetséges, de ez működési zavarokat okozhat.

Hír24

Címkék: Matolcsy György