Csoportos nemi erőszak egy buszon - ezúttal Rióban...

2013. április 1. - 20:01 | Külföld

Egy brazíliai kisbuszon három férfi megerőszakolt egy amerikai turistanőt, miután a kísérőjét megkötözték és összeverték Rio de Janeiróban.

Az O Globo című brazil lap rendőrségi forrásra hivatkozó hétfői beszámolója szerint a három brazil, közöttük a busz sofőrje, vaspálcával felfegyverkezve akkor támadta meg a párt, amikor az Copacabana városrészben felszállt a buszra. A tettesek lezavarták a többi utast a buszról, majd összeverték és összekötözték a páros férfitagját, a nőt pedig megerőszakolták. A tett után arra kényszerítették a párost - amelynek a nemzetiségét a rendőrség még nem erősítette meg -, hogy bankautomatából pénzt vegyenek ki, és vásárlásaikat fizessék ki. Amikor az áldozatok elérték a bankkártyájukon meghatározott limitet, a tettesek a pár által bérelt apartmanhoz hajtottak a busszal, hogy ott újabb összeget csikarjanak ki tőlük. Az áldozatokat csak 6 óra múlva, a Rio de Janeirótól 45 kilométerre északkeletre található Itaborai városban hagyták futni.

A rendőrség két elkövetőt - közöttük a buszsofőrt - már őrizetbe vett, harmadik társukat még keresik. A megerőszakolt turistanő a lefogottakban felismerte a támadóit. A brazil lap szerint ugyanezek a férfiak egy héttel korábban egy brazil nőt is megerőszakoltak.

A dpa német hírügynökség jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló jellegű bűncselekmény keltett nagy nemzetközi visszhangot tavaly decemberben, amikor Indiában csoportosan megerőszakoltak és összevertek egy 23 éves nőt, aki később belehalt a sérüléseibe. Ezekben a napokban kezdődik Indiában azoknak a férfinak a pere, akik márciusban csoportosan megerőszakoltak egy 39 éves svájci nőt.

- mti/para -