Median: A Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint az Orbán-kormány

2013. április 17. - 21:13 | Külföld

Többen vannak azok, akik szerint a Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint a mostani - derül ki a Medián márciusban végzett kutatásából, amelynek eredményéről szerdán tájékoztatták az MTI-t.

Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a Medián adatai szerint a második legnépszerűbb politikus a köztársasági elnök mögött. A véleménykutató közleménye szerint a volt miniszterelnök kormánya három év távlatából nézve népszerűbb, mint Orbán Viktoré.

Az Orbán-kormány megítélése tavaly júniusban érte el mélypontját, amikor a 100 fokú skálán 28 pontra értékelték tevékenységét. Azóta enyhén javult, márciusban 34 pontot ért el, ami csaknem azonos a Bajnai-kormány utolsó hónapjában mért 36 pontos értékkel.

Idén márciusban a Medián által megkérdezettek 35 százaléka gondolta úgy, hogy Orbán Viktor kormánya rosszabbul teljesít, mint Bajnai Gordoné, 32 százalékuk szerint ugyanolyan és 29 százalékuk szerint nyújt jobb teljesítményt.

A Fidesz támogatóinak körében jelentős többsége van annak az álláspontnak, hogy Orbán Viktor kormánya teljesít jobban (83 százalék), míg az összes többi csoportban, beleértve a Jobbik szavazóit is, az a vélemény az uralkodó, hogy a Bajnai-kormány volt a jobb.

A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormánya javára.

A szavazók mintegy nyolcadát, egymilliót tesz ki azok száma, akik készülnek a voksolásra, de nincs pártpreferenciájuk. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban.

mti/para