Pártja még nem, élettársa már elhagyta a verekedős fideszest

2013. május 2. - 07:45 | Külföld

A Blikk szerint már otthon lábadozik a súlyos sérüléseket szenvedett S. Terézia.

Az otthon nem Balogh József tanyáját jelenti, hanem Soltot: odavalósi az asszony, s gyermekei ápolják ott – tudta meg a lap magától a fideszes országgyűlési képviselőtől. Eddig az élettárs kórházban volt, állítólag azért, mert Balogh úgy megverte. Volt felesége szerint a polgármester falujában, Fülöpházán nyílt titok lehetett, hogy verte eddigi élettársát, ahogy őt is.

Az RTL Klubnak az asszony elmesélte, hogy verte többször volt férje. Zsírkeverő kanállal, tejes kannával, konyhakéssel és malacperzselővel támadt rá. A nő 25 évig tűrte a bántalmazást. Az elvált asszony már összegyűjtötte a zaklatásokról szóló dokumentumokat, amit ha kell, eljuttat Orbán Viktornak.

„Nem Terike mellett és nem Józsi ellen, hanem az igazság mellett” fog tanúskodni – mondta Balogh József volt felesége a Blikknek, amikor arról érdeklődtek, a hatóságnak is elmondja-e, amiben 25 éven át része volt. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábban azt mondta, a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.

Balogh József korábban a Hír24-nek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését.

A Fidesz még kivár a Balogh-ügyben, de szóvivőnője szerint nőket, gyermekeket bántalmazóknak nincs helyük a közéletben. Selmeczi Gabriella közölte: mélységesen elítélnek minden agresszív cselekményt, és bíznak abban, hogy a hatóságok mielőbb lefolytatják az eljárást, amely kiderítheti, miként keletkeztek a fideszes honatya élettársának sérülései. Szeretnék megvárni, mi lesz az eljárás vége, és ennek megfelelően alakítják ki álláspontjukat.

A Nők Lázadása Egyesület közben a Nagykörúton tiltakozott a vak komondorok hírnevének csorbítása ellen. A villámcsődületen mintegy háromszáz ember és néhány kutya sétált együtt. Ungár Klára a Hír24 kérdésére elmondta, hogy az egyesület véleménye szerint Balogh Józsefnek és hasonszőrű politikustársainak semmi keresnivalójuk a közéletben.

Nem bújhat egy ilyen ügy kapcsán senki a mentelmi joga mögé. Azonnal vegyék vissza tőle a képviselői és a polgármesteri mandátumát és a vizsgálat terjedjen ki arra is, hogy hogyan jutott haza a három ittas személy egy autóval. De ennél is fontosabb lenne - tette hozzá Ungár - ha végre megszülethetne a családon belüli erőszak elleni törvény.

Hír24