Bajnai szerint csalás a magyar kormány rezsicsökkentése

2013. május 9. - 09:51 | Külföld

Csalásnak és tarthatatlan intézkedésnek nevezte az Orbán-kormány rezsicsökkentését az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a pozsonyi SME napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Bajnai Gordon a magyar kormány és az ellenzéki csoportosulás gazdaságpolitikai elképzelései közötti különbségeket firtató kérdésre azt mondta, hogy Magyarországnak válságmenedzsmentre lesz szüksége, és ez elsősorban a bizalom válságát érinti majd.

"Legelőször is meg kell újítani a kormányba, a jogbiztonságba és az adórendszerbe vetett bizalmat" - fogalmazott.

A volt miniszterelnök az Orbán-kormány rezsicsökkentést csalásnak és tarthatatlan intézkedésnek nevezte. Bajnai Gordon hozzáfűzte: elismeri, hogy Magyarországon magasak a lakhatással összefüggő kiadások, de az általa vezetett szövetség ezt a háztartások energiatakarékosabbá tételével orvosolná, ami több megtakarítást hozna a családoknak, és munkahelyeket is teremtene.

Az Együtt 2014 vezetője a kettős állampolgárságról és az ahhoz kapcsolódó szavazati jogról közölte: ebben a kérdésben Magyarországon többségi egyetértés van, és károsnak tartaná a téma újbóli megnyitását.

(MTI)