Nem verekedhet Prágában a náci MMA-harcos!

2013. május 16. - 20:14 | Külföld

Nem léphet fel a pénteki prágai Heroes Gate küzdősport-versenyen Petrovszki Attila magyar versenyző - értesült csütörtökön az MTI.

Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára tetováltatott a civilben cukrász Petrovszki Attila - írja a Csehszlovák Kém.

Amíg Magyarországon évek óta gond nélkül felléphet a neonáci MMA-s harcos különböző sportrendezvényeken, addig Csehországban a botrány kirobbanása után a prágai fővárosi önkormányzat és a cseh állami televízió kérték, hogy távolítsák el logójukat a rendezvény plakátjairól, illetve a sportminisztérium megvonta a esemény anyagi támogatását is. Végül Petrovszki meccsét törölték a sportesemény programjából.

A prágai kilencedik kerületi önkormányzat és a rendezők azután egyeztek meg Petrovszki mérkőzésének törléséről, hogy a cseh sajtó "megszellőztette" a magyar versenyző neonáci mivoltát, ez pedig heves tiltakozást váltott ki a közvéleményben.

"A versenyző szélsőséges múltjáról a szerződés aláírásának pillanatában semmiféle információnk nem volt" - állította az MTI-nek Ladislav Kutil, a szervezők nevében kiadott közleményében.

2011-ben egy magyarországi versenyt követően a radikális sportoló a következőket nyilatkozta a Blikk című bulvárlapnak: "az összes tetoválásom az önkifejezés eszköze, a személyiségemet tükrözi. A nemzetiszocializmus az az ideológia, amelyben hiszek".

(parameter/Csehszlovák Kém)