1000 határon túli magyar gyermeket vár az Erzsébet-program idén nyáron is

2013. május 18. - 10:53 | Külföld

Ezer, a Kárpát-medence országaiban élő magyar nemzetiségű gyermeket várnak az Erzsébet-program.

A 8-15 éves gyerekek egy hetet tölthetnek el a Balaton-parti Zánkán, Európa legnagyobb gyerektáborában. A Határtalan túra minden csoportja bemutatja saját magyarlakta lakóhelyét, ennek neves szülötteit, kultúráját és mindennapi életét, így a gyerekek nemcsak az anyaországot ismerik meg jobban, de a magyarság szélesebb, teljes kárpát-medencei hagyományait, múltját és jelenét is.

Az egyhetes tábor azonban legalább ennyire a nyaralásról, a közös élményekről is szól, hiszen a zánkai tábor igazi gyerekparadicsom saját stranddal és kikötővel, kalandparkkal, sportcsarnokkal, színházzal és mozival, saját hajó- és vitorlásparkkal. A létesítmény akadálymentesített, így a fogyatékossággal élők is kényelmesen tudnak kikapcsolódni. A zánkai tábor 4 épületét éppen ezekben a hetekben újítják fel, a 40 éves, elavult épületek idén nyáron már korszerű szálláshelyként várják a táborozó gyerekeket.

A gyerekek 7-10 fős csoportokban jelentkezhetnek egy helyi, a gyerekeket ismerő kísérővel meghosszabbított határidővel július 8-ig a www.erzsebetprogram.hu honlapon. Az egyhetes nyaralás részvételi díja teljes ellátással gyermekenként 1000 forint.

Az Erzsébet-program az elmúlt 20 év legnagyobb szociális programja Magyarországon, amely európai szinten is sikertörténetnek számít. Az idén több mint 135 ezer ember – köztük 73 ezer gyermek - jutott üdülési és táborozási lehetőséghez az Erzsébet-program segítségével. A Programot működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ebben az évben jelenleg hárommilliárd forinttal segíti többek között a gyerekek táborozását, illetve a családok, nyugdíjasok üdülését.

-para-