Egy 84 éves asszony nyerte meg Amerika második legnagyobb lottónyereményét

2013. június 6. - 09:58 | Külföld

Egy 84 éves floridai asszony, Gloria MacKenzie nyerte a Powerball lottó 590 millió dolláros főnyereményét - közölte szerdán az amerikai média.

Ez volt minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereménye, de a hölgy minden idők legszerencsésebb egyedüli nyertese az országban. A floridai törvények értelmében a nyertes nevét kötelező volt nyilvánosságra hozni.

Gloria MacKenzie a nyertes szelvényt a 13 ezres lakosú Zephiryllisben vásárolta, mindössze néhány órával a május 18-i húzás előtt. A Florida Lottery illetékesei szerint egy férfi maga elé engedte a sorban az asszonyt, aki így vihette el a csillagászati főnyereményt. Gloria MacKenzie a nyertes szelvényen felül korábban további négyet is vásárolt.

Az asszony a részletekben, életjáradékként kifizetendő teljes summa helyett az egyösszegű kifizetést választotta, ami adózás előtt 370,8 millió dollárt (83,75 milliárd forint) jelent.

A nyertesnek 60 napja volt rá, hogy bejelentse igényét a jackpotra.

A legnagyobb amerikai lottónyereményen, 656 millió dolláron, a Mega Millions nevű lottó 3 nyertese osztozott Illinois, Kansas, illetve Maryland államból.

MTI/para

Címkék: Lottónyeremény