Vona Gábor szerint csak most kezdődik a ribillió

2013. június 26. - 12:12 | Külföld

A Jobbik elnöke szerint az igazi ribillió csak most kezdődik.

Vona Gábor szerint csak most kezdődik a ribillió

Bár a földtörvényt múlt héten elfogadta az országgyűlés, az indulatok azóta sem csillapodtak a parlamentben. A mai ülésen, napirend előtt Vona pártelnök a Jobbikból azt közölte, a múlt heti pulpitusfoglalásuk csak „egy unortodox lépés volt”, az igazi ribillió azonban most kezdődik.

A közeljövőben tervezett politikai akcióikat nem részletezte, de a távolabbi jövőre nézve tett egy ígéretet: ha a Jobbik kerül hatalomra, akkor Vona minden olyan képviselőnek, aki megszavazta a földtörvényt, elkobozná a teljes vagyonát.

Vona harciasságához egy adalék: a múlt heti parlamenti balhé miatt Kövér házelnök az összes jobbikostól elvette egy havi tiszteletdíjukat. A szélsőjobb párt vezetője az elvesztett 17 millió forinttal kapcsolatban azt mondta, inkább adják a Heim Pál Kórháznak, mintsem képviselői pogácsákra költsék.

Az elhangzottak kiakasztották a Fidesz-frakció néhány tagját. Budai Gyula felállva kiabált Vona szavai alatt, a magáról megfeledkezett képviselőt párttársai fogták le. Viszontválaszában Fazekas Sándor agrárminiszter ugyanakkor némileg nyugodtabb tónusban nevezte a Jobbik-frakciót káoszbrigádnak.

Elismerte, hogy az ötven fős képviselőcsoport (mármint a Jobbik) az utcán kevés, de a parlamentben épp elég ribilliót tud okozni.

Fazekas felszólalása közben a szakértői páholyból valaki folyamatosan hazaárulózta a minisztert, ami azért meglepő, mert Kövér László a Jobbik szakértőit kitiltotta a Parlamentből, abban a páholyban pedig a Fidesz szakértői szoktak ülni.

A miniszter azért felkérte Vonáékat, hogy akkor talán mutassák be saját javaslataikat a földtörvénnyel kapcsolatban, és megjegyezte, hogy aki hazaárulózik, az a magyar gazdákat sérti meg.

Az pedig már a távirati iroda híre, hogy a hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek jobbikos képviselők, amiért továbbra sem léphetnek be az asszisztenseik és szakértőik az Országgyűlés épületébe és a Képviselői Irodaházba.

Hír24