"Legyen Magyarország Európa legbiztonságosabb országa!'

2013. június 27. - 15:14 | Külföld

A magyar kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén.

"Legyen Magyarország Európa legbiztonságosabb országa!'

A belügyminiszter úgy fogalmazott, érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti.

"Rendet akarunk, csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat Európa vezető országaihoz" - tette hozzá.

Ezen cél érdekében szigorították a törvényeket, megemelték 3500 fővel a rendőri létszámot, és hatékonyabbá tették a rendőrség működését - mutatott rá.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltást követően az ország más típusú rendet, más típusú rendőrséget akart. Ezek az igények maguk után vonták a rendőrökkel szembeni társadalmi és szakmai elvárások változását. Magasabb műveltségű, szakmailag képezettebb, törvényesen, szakszerűen intézkedő rendőrökre volt igény.

(MTI)