Közmunkásokat uszítottak Bajnaira?

2013. július 12. - 14:34 | Külföld

Az Együtt 2014 azt állítja, a szigetvári önkormányzat közmunkásokat rendelt ki egy Bajnai-ellenes tüntetésre. Úgy tudjuk, videó bizonyítja a párt által elmondottakat. A szigetvári önkormányzat tagad.

Közmunkásokat uszítottak Bajnaira?

„A szigetvári közmunkásokat rendelte ki a polgármester, hogy Bajnai Gordon ellen tüntessenek. Többen elmondták nekünk, hogy féltek nemet mondani, hiszen a kenyérkeresetük múlik az önkormányzaton. Ez Orbán Viktor Magyarországa. 2014-ben megváltoztatjuk!" – ezt posztolta ki Bajnai Gordon pártja, az Együtt 2014 pénteken a Facebookra.

Bajnai csütörtökön látogatott el a városba, ahol lakossági fórumot tartott. A volt miniszterelnököt Kolovics János, a város polgármestere egy 1,6 milliárdos sárga csekkel várta, amit azzal indokolt, hogy Bajnai miniszterelnöksége idején ekkora adósággal jutott csődbe Szigetvár, most tehát itt az alkalom a tétel kiegyenlítésére.

A Hír24 megkereste a szigetvári polgármestert, hogy megtudja, valós-e a történet. Kolovics János nem tudott a rendelkezésre állni, a titkárság helyette Junácski Andrást, a polgármesteri iroda kabinetfőnökét ajánlotta.

A kabinetfőnök lapunknak tagadta, hogy közmunkásokat vezényeltek volna ki, mint mondta, nem érkezett feléjük (tehát a közmunkások felé - a szerk.) ilyen jelzés. A kabinetfőnök szerint egyébként is elgondolkodtató, hogy valakit úgy minősítünk, hogy „közmunkás", hiszen lehet, hogy a munkája délután kettőig az, de a munkaidő lejárta után azt csinál, amit akar.

A Hír24 megkereste Rácz Krisztinát, az Együtt 2014 sajtófőnökét is, hogy megtudjuk, mire alapozzák állításaikat. A sajtófőnök szerint a szigetvári közmunkások beszámolóira, amelyet akkor hoznak nyilvánosságra, ha már névtelenítették az anyagot annak érdekében, hogy a megszólaló közmunkásoknak ne essen baja.

Hír24