Elutasították a Pussy Riot egy másik tagjának fellebbezését is

2013. július 26. - 18:22 | Külföld

Elutasította egy orosz bíróság a Pussy Riot punkegyüttes egy újabb tagjának szabadlábra helyezési kérelmét pénteken - mindössze 2 nappal azután, hogy az együttes egy tagja ugyanígy járt.

Elutasították a Pussy Riot egy másik tagjának fellebbezését is

A Moszkvától 500 kilométerre lévő Szaranszk fellebbviteli bírósága elutasította a 23 éves Nagyezsda Tolokonnyikova kérelmét, amelyet fellebbezésként nyújtott be, mivel az orosz igazságszolgáltatás áprilisban egyszer már ugyanígy döntött ügyében. Az énekesnő egy évet töltött le büntetéséből, és azért kérte a fennmaradó egy év elengedését, hogy gondoskodhasson ötéves kislányáról.

A bíróság azzal indokolta Tolokonnyikova kérelmének elutasítását, hogy az énekesnő nem mutatott megbánást az ügyben, és kétszer is megrovásban részesült a munkatáborban. "Nem fogom bűnösnek vallani magam, ártatlan vagyok. Fellebbezni fogok, akár az orosz föderáció legfelsőbb bíróságánál is" - mondta az énekesnő.

Két nappal ezelőtt egy permi bíróság szintén másodfokon elutasította Marija Aljohina, a Pussy Riot egy másik tagjának szabadlábra helyezési kérelmét. Pedig olyan világhírű előadók, mint Madonna, Bruce Springsteen, Paul McCartney és a brit Adele is aláírták azt a kedden közzétett levelet, amelyben az Amnesty International jogvédő szervezet az együttes tagjainak elengedésére szólítja fel az orosz hatóságokat.

A Pussy Riot három tagját - Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset - tavaly augusztusban "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén két év munkatáborra ítélték azután, hogy a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban úgynevezett punkimát tartottak, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök elűzéséért "könyörögtek". Szamucevics büntetését októberben a fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta.

MTI/para

Címkék: Pussy Riot