21 évig harcoltak egy maharadzsa négymilliárd dolláros örökségéért a lányai

2013. július 29. - 15:45 | Külföld

Lányai kapták meg egy néhai indiai maharadzsa több mint négymilliárd dolláros vagyonát, miután lezárult a mesés örökségért folytatott - 21 évig tartó - jogi huzavona.

Az észak-indiai Csandígarh illetékes bírósága szerint az 1989-ben elhunyt egykori maharadzsa, Harinder Szingh Brár végakaratát meghamisították. A végrendelet szerint a férfi arra a jótékonysági alapra hagyta vagyonát, amelyet a cselédség néhány tagja és a palota főtisztviselőinek egy része hozott létre.

A férfi egyik lánya, Amrit Káur szerint azonban apja kényszer hatására írta meg annak idején a végrendeletet, amikor depresszióval küzdött. A bíróság most érvénytelennek nyilvánította a dokumentumot, amely a maharadzsa halála után került nyilvánosságra.

A mostani döntés értelmében a férfi két, még életben lévő lánya kapja meg az egész vagyont: egyebek mellett egy ingatlant Delhi egyik legdrágább utcáján, jó néhány régi autókülönlegességet, egy 350 éves királyi erődítményt és egy magánrepülőteret, valamint ékszereket.

Harinder Szingh Brár a Pandzsáb állambeli Faridkot maharadzsája volt India 1947-es függetlenné válásáig - adta hírül a BBC hírportálja.

MTI/para

Címkék: maharadzsa, örökség