Kidobták a Tescóból a járókeretes kisfiút

2013. július 29. - 13:16 | Külföld

Játékszernek hitte a biztonsági őr.

Kidobták a Tescóból a járókeretes kisfiút

A 29 éves Sarah Francis a kisfiával szeretett volna a nyugat-londoni Osterley Tescójában egy születésnapi tortát vásárolni a nagyinak, ám nem jutottak be a szupermarketbe. Egy biztonsági őr ugyanis útjukat állta; nem akarta beengedni a brit asszony járókeretes gyerekét. Az anyuka hiába próbálta elmagyarázni a biztonságiaknak, hogy az autista kisfia genetikai rendellenességben szenved, emiatt a beszéddel és a járással is problémái vannak, azaz a járókeret korántsem játékszer, csak nem jutottak be a Tescóba.

A második gyermekét váró, 7 hónapos terhes Sarah-t, aki egyébként nővérként dolgozik, sokkolták a történtek. „Ha valaki egy órán belül elnézést kért volna, talán megbocsátok. Nem akarok mást, csak azt, hogy elnézést kérjenek a fiamtól” – panaszkodott a brit anyuka, aki állítja, a történtek ellenére a jövőben is fog Tescóba járni.

A brit üzletlánc továbbra is kitart amellett, hogy a biztonsági őr biciklinek vagy rollernek vélte a kisfiú járókeretét, azokkal ugyanis nem engedik be a vásárlót. A Tesco szóvivője később elnézést kért a félreértésért.

Hír24

Címkék: TESCO, biztonsági őr