BŰNÜGY: Tolvajt vett az emberkereskedő

2013. szeptember 12. - 09:56 | Külföld

Emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek bűnügyi őrizetbe egy váli házaspárt, aki februárban Romániában százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket egy családtól azért, hogy dolgoztassa - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint a férj lopás miatt tett feljelentést a bicskei rendőrkapitányságon hétfőn. A nyomozás során azonban ennél súlyosabb bűncselekményt tártak fel a rendőrök.

A rendelkezésre álló információk alapján a váli házaspár februárban Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket. A fiút hivatalos iratokkal gyámságba vették és azért hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A "vásárlók" arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele, és arról sem, hogy a fiú anyja lopási szándékkal bocsátotta útjára fiát. A fiú bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt. Ezért tett feljelentést a férj hétfőn Bicskén.

A házaspárt emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya felvette a kapcsolatot a romániai társszervekkel az anya felelősségre vonása miatt.

- mti/par -