Milliomossá tette a bankautomata

2013. szeptember 22. - 07:58 | Külföld

A törvény előtt kell felelnie egy orosz férfinak, aki csupán hagyta, hogy pénzzel árassza el egy ATM.

Bankrablás vádjával kell bíróság elé állnia annak a rosztovi férfinak, akit önhibáján kívül tett gazdaggá egy hibás bankjegykiadó automata. A gazfickó hétköznapi járókelőként lépett a bűn mezejére azáltal, hogy egy ATM-ből akart lehívni a számlájáról 40 ezer rubelt, ami 280 ezer forintnak felel meg. A sanda gépezet azonban negyven darab ezres bankó helyett minden előzetes figyelmeztetés nélkül ugyanennyi ötezres címletet nyomott a kezébe.

Emberünk nem hitt a szemének, ezért megismételte a műveletet, és – ezúttal immár visszaesőként – ugyanúgy járt, mint az előző esetben. Ugyanezt még három ízben elkövette, majd az 1,4 millió forintra rúgó zsákmány birtokában, vállat vonva távozott a cselekmény helyszínéről. Abban bízott ugyanis, hogy a balhét majd az a banki alkalmazott viszi el, aki tévedésből összekeverte a bankjegyrekeszeket az automata legutóbbi felöltésekor.

Ám a galád bankrabló pórul járt, mivel az ATM kamerájának felvételei és a bankszámlájának adatai alapján könnyedén a nyomára akadtak a szemfüles nyomozók, akiket nem hatott meg a védekezése, miszerint ő semmiképpen sem elkövető, hanem sokkal inkább áldozat, és tartóztassák le inkább az automatát, elvégre ő volt a tulajdonképpeni felbujtó – írja a Svit24.net hírújság.

Hír24

Címkék: bankautomata