Ledöntötték a „pofátlan“ Orbán szobrát

2013. szeptember 29. - 19:53 | Külföld

A Szolidaritás mozgalom demonstrációjának résztvevői ledöntötték a Clark Ádám téren Orbán Viktor általuk felállított szobrát. A Lánchídon mentek át Pestre vállukon a szoborral, céljuk az Andrássy út és a Terror Háza Múzeum. Az Opera előtt pár percre megálltak, hogy saját megfogalmazásuk szerint megemlékezzenek a Magyar Köztársaság eltörléséről - írja a Hír24.

Ledöntötték a „pofátlan“ Orbán szobrát

A korábbi tervekkel ellentétben a demonstrálók nem mentek el a Hősök teréig, a megmozdulás véget ért az Andrássy út 60. előtt, miután elhelyezték OrbánViktor szobrát a Terror Háza Múzeumnál. A mozgalom társelnöke, Kónya Péter hangsúlyozta: a 2014-es választások után a múzeumban szobát rendeznek be Orbán Viktor terrorjának emlékére. Ezután bejelentették a demonstráció végét. A tömeg békésen, rendzavarás nélkül kezdett oszlani.

Az eseményen jelen volt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, aki szerint Magyarországnak új kiegyezésre van szüksége, de nem Orbán Viktorral, hanem egymással. Ha győznek 2014-ben, ismét alapelvvé teszik, hogy a többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról. A segítségre szorulók kötelessége pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből - tette hozzá. Az egyik felszólaló, a rapper Dopeman szerint a magyarok legnagyobb ellensége nem a miniszterelnök, hanem az apátia. Orbán Viktorról az a véleménye, hogy egy pofátlan ember, aki azt hiszi, mindent megtehet.

A Szolidaritás mozgalom vasárnap 15 órára hirdette meg akcióját D-day 2.0 - A döntés napja címmel.

Hír24