Dopeman csak Orbán fejét mentette

2013. október 4. - 16:38 | Külföld

A rapper azt mondta: voltaképpen csak meg akarta menteni a tömegtől Orbán Viktor szobrának fejét, ezért rúgta el a demonstráción.

Dopeman csak Orbán fejét mentette

A Blikk TV-nek adott interjújában Dopeman tagadta, hogy egy politikai ellenfél fejével focizott. Szerinte a megmozduláson egy olyan dolgot próbáltak reprezentálni a szoborral, amit most Orbán Viktor személye jelképez bizonyos tömegeknek. Ugyanakkor a kérdésre, hogy most is belerúgna-e a szoborfejbe, azt mondta: Orbán szereti a focit, ő csak gyakorolja a "nemzeti sportot", de amikor odébb „pöccintette”, azt azért tette, mert a fej gurulni kezdett a tömeg felé, ő pedig féltette, hogy összetapossák.

„Nagyon koszos volt, ahogy a földön gurult. Aztán rájöttem, hogy milyen barbár tettet hajtott végre a tömeg, aki lerántotta a szobrot, fölemeltem a fejet és fölvittem, hogy nézzék meg, mit műveltek." Korábban nagy felháborodást okozott a Szolidaritás tüntetésén történtek. Nemcsak a jobb-, hanem a baloldalon is sok kritikát kapott az akció. A rapper korábban a Hír24-nek azt mondta: cseppet sem érdekli, hogy lassan közellenséggé válik.

Hír24

Címkék: DopeMan, Orbán Viktor