A tömegbe hajtott egy autó a pekingi Tienanmen téren, halottak

2013. október 28. - 08:04 | Külföld

Kiürítették a kínai főváros központjában lévő Tienanmen teret, miután a hivatalos közlés szerint egy jármű a tömegbe hajtott helyi idő szerint hétfő délben. Három ember meghalt.

Az eset a tér északi oldalában, a kapubástya előtt történt, egyelőre ismeretlen okból - tájékoztatott részletek ismertetése nélkül a Hszinhua hírügynökség, valamint a központi pártlap, a Zsenmin Zsipao is internetes oldalán. A három áldozat a terepjáró vezetője és két utasa.

A Reuters hírügynökség szemtanúk elmondására hivatkozva arról számolt be, hogy a téren átvezető széles sugárutat lezárták, egy gépkocsi lángba borult, és külföldi turisták ezután robbanást is hallottak. A helyszínen tűzoltók dolgoznak és sok a rendőr.

A Tienanmen tér az 1989-es diáklázadások központi helyszíne, nyugati oldalában a Népi Gyűlés Háza, a parlament található, keletről pedig a nemzeti múzeum határolja. Közkedvelt turisztikai célpont, a térre csak biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni, a közbiztonság szempontjából kiemelten kezelt terület.

(MTI)

Címkék: Peking, halottak