Feltörték az amerikai elnök Facebook-és Twitter-oldalát

2013. október 29. - 07:44 | Külföld

Meglepődhettek azok, akik a támadás ideje alatt felmentek az amerikai elnök oldalaira.

Feltörték az amerikai elnök Facebook-és Twitter-oldalát

A damaszkuszi rezsimmel rokonszenvező szíriai hackerek feltörték hétfőn Barack Obama amerikai elnök Facebook- és Twitter-oldalát - közölte helyi idő szerint hétfőn az amerikai média.

Az internetes kalózok megváltoztatták a Barack Obama közösségi oldalain elhelyezett linkeket, így a tavalyi elnökválasztási kampányról szóló bejátszások és az új egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos elnöki kommentárok helyett a felhasználók a szíriai fegyveres konfliktusról szóló felvételeket tekinthették meg. A hackertámadás következtében rövid ideig hozzáférhetetlenek voltak az amerikai elnök Facebook- és Twitter-oldalai.

Büszkélkedtek tettükkel

A Szíriai Elektronikus Hadsereg nevű mozgalom elektronikus üzenetében kérkedett a károkozással, és azt is állította, hogy hozzáfért az amerikai elnök tavalyi választási kampányával kapcsolatos elektronikus postához is.

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen. A kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

(MTI)