Csökkent októberben a németországi infláció

2013. november 12. - 09:09 | Külföld

Októberben tovább csökkent a német fogyasztói árindex - közölte kedden a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.


Októberben a végleges adatok szerint 1,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Németországban az egy évvel korábbihoz képest. Az infláció ezzel tovább csökkent, hiszen szeptemberben még 1,4 százalék volt az éves áremelkedés mértéke.

Az idei októberinél alacsonyabb, 1,0 százalékos éves áremelkedésre legutóbb 2010 augusztusában volt példa Németországban.

Októberben a végleges adatok szerint a szeptemberihez képest 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Szeptemberben nem változtak a fogyasztói árak az előző havihoz képest.

Az uniós harmonizált éves áremelkedés mértéke októberben 1,2 százalék volt Németországban az elemzők által várt 1,3 százalék helyett, szemben a szeptemberi 1,6 százalékkal.

Az előző hónaphoz képest októberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex 0,3 százalékos csökkenést mutatott, szemben a szeptemberi 0,0 százalékkal. Havi bázison az elemzők 0,2 százalékos csökkenést vártak.

(MTI)