Kegyetlen idők jönnek! 100 nap múlva világvége - ezúttal a skandináv mitológia szerint!

2013. november 17. - 09:37 | Külföld

A skandináv mitológia szakértői elkezdték visszaszámlálni a 100 napot a világvégéig. Van rá három bizonyítékuk.

Kegyetlen idők jönnek! 100 nap múlva világvége - ezúttal a skandináv mitológia szerint!

Csütörtökön a brit York városában megszólalt az ún. történelmi Gjallar kürt. A skandináv mitológia szakértői innentől elkezdték visszaszámlálni az utolsó száz napot a világvégéig. A mitológia szerint ezt "minden telek leghidegebbike" előzi meg.

A vikingek abban hittek, hogy a nyár mint évszak megszűnik és az apokalipszis előtt három egymást követő tél sújt bennünket. A világvége másik jele szerintük, hogy az egész világon harcok törnek ki. "Sköll, a farkas és fivére, Hati hosszú üldözés után végül elnyelik Sól istennőt, a Napot, és fivérét, Mánit, a Holdat. A csillagok eltűnnek az égről, a Földre sötétség borul.

A skandináv mitológiával foglalkozó tudósok kiszámolták azt a napot is, amelyen a viking nép szerint bekövetkezik a világvége. Ez pedig nem más, mint 2014. február 22.

"Loki, a bajkeverés istene és vad fia, Fenrir kiszabadulnak. Ennek a vérszomjas farkasnak olyan hatalmasra nyílik a szája, hogy alsó állkapcsa a földet éri, a felső az eget, és még ennél is jobban kitátaná, ha lehetne. Szemében lángok táncolnak, orrlyukából lángok csapnak elő" - írja a Wikipédia a skandináv mitológiában ismert Ragnarökről, azaz a világ végét megelőző végső csatáról.

Az említett napon Fenrir megöli Odint, a skandináv mitológia főistenét. A világot hatalmas földrengések rázzák meg, megemelkedik a tengerek vízszintje, és áradások sújtanak, a felhők mérgekkel telnek meg, és a világ, ahogy addig ismertük, megszűnik.

Danielle Daglan szakértő előrejelzése szerint több jele is mutatkozott annak, hogy bekövetkezhet a vikingek által jelzett világvége.

Úgy véli, a világvége egyik előjele a "határok megszűnése". A legenda arról szól, hogy a világvégét megelőzően testvér testvér ellen harcol, és minden határ megszűnik. Daglan szerint a határok megszűnését az internet és a közösségi média jelenti, amellyel több millió emberhez eljuthatunk korlátok nélkül.

A másik jele a ránk váró, meteorológusok szerint rendkívül kemény tél. Azt is hangsúlyozták már, hogy elképzelhető, az elmúlt 100 év leghidegebb tele jön, egy kisebb jégkorszak, mégpedig a csökkenő naptevékenység miatt.

A harmadik előjelnek tekinti Daglan két óriáshal partra vetődését Kaliforniánál, ami szerinte Jormungand, az óriás tengeri kígyó kiszabadulását jelzi.

Topky/para

Címkék: világvége