Rendőrkézen a menóra-rongálók

2013. december 2. - 12:05 | Külföld

Rendőrkézre került az a három fiatal, aki a gyanú szerint megrongálta a hanuka-gyertyatartókat, illetve az azokhoz tartozó emléktáblákat szombat hajnalban a budapesti Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és a Városház parknál - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.

Bognár Kinga közölte, hogy két fiatalember maga jelentkezett az I. kerületi kapitányságon, harmadik társukat pedig XVIII. kerületi lakásán fogták el; mindhármuk ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A szóvivő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a gyanúsítottak - akik huszonéves budapesti férfiak - valamennyien beismerő vallomást tettek.

Bognár Kinga a gyanúsítottak tettének indítékával kapcsolatban nem tudott információval szolgálni. Arról viszont beszámolt, hogy a rendőrség kezdeményezte mindhárom gyanúsított bíróság elé állítását.

Kitért arra, hogy az Örs vezér terén elhelyezett menóra rongálóját még keresik. Az ottani rongálással nem ezt a három férfit gyanúsítják, azt az ügyet külön kezelik.

A BRFK korábban videofelvételeket tett közzé a rendőrség honlapján mind a belvárosi, mind az Örs vezér terén elkövetett rongálások feltételezett elkövetőiről, illetve felhívásban kértek segítséget a lakosságtól.

mti/para

Címkék: hanuka, antiszemitizmus