Jégvihar tombolt karácsony előtt Torontóban

2013. december 23. - 08:10 | Külföld

Heves vihar tombolt Torontó térségében, jégpáncéllal fedve be a legnagyobb kanadai várost, mintegy háromszázezer ember maradt áram nélkül - helyi idő szerint - vasárnap reggel óta.

Jégvihar tombolt karácsony előtt Torontóban

Az ónos eső miatt akadozik a közúti közlekedés, de a légi közlekedésben sem könnyebb a helyzet, mert a torontói Pearson nemzetközi repülőtéren háromszáz járatot töröltek.

A fákra rátapadt ónos eső miatt városszerte leszakadtak az elektromos vezetékek, több mint kilencven helyen volt nagy mértékű áramkimaradás. A helyi szolgáltató a Twitter-üzenetében arra figyelmeztetett, hogy sokan karácsonyig áram nélkül maradhatnak

Az ónos eső miatti riasztást Torontóban feloldották ugyan, de úgy tűnik, a java csak most következik.

A Toronto Hydro elektromos szolgáltató arra számít, hogy heves széllökések lesznek, és újabb vonalakon szakad meg az áramellátás.

Rob Ford torontói polgármester a város története legsúlyosabb viharának nevezte a vasárnapit. Sajtóértekezletén ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még nem hirdettek szükségállapotot, de ez a helyzet az elkövetkező 24 órában még változhat. Hozzátette, az elsőrendű feladat most az, hogy a város két kórházában helyreállítsák az áramellátást.

- mti/para -