Időjárás - Hóvihar törölt több mint kétezer járatot

2014. január 6. - 10:36 | Külföld

Egyedül a chicagói repülőtéren több mint kétezer repülőjáratot töröltek helyi idő szerint vasárnap az Egyesült Államok északkeleti részét továbbra is a markában tartó rendkívüli hideghullám miatt, több városban zárva maradtak az iskolák.

Időjárás - Hóvihar törölt több mint kétezer járatot

Több mint ezer repülőjárat esett ki az amerikai Középnyugat más városaiban is, köztük Indianapolisban és a Missouri állambeli Saint Louisban.

Több városban, köztük Chicagóban, valamint Milwaukee-ban és Minnesota szövetségi államban zárva rendkívüli iskolai szünetet hirdettek a csikorgó fagy, jeges szél és erőteljes havazás miatt. A hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy ne induljanak útnak, és általában kerüljék a szabadban való tartózkodást.

Az Egyesült Államok északkeleti területeit valósággal megbénító téli vihar az elmúlt napokban legkevesebb 13 halottat követelt. Az ítéletidő 22 államot érint, melyeknek összlakossága eléri a 100 milliót is. New York és New Jersey államban szükségállapotot hirdettek.

A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban tragikus közlekedési balesetek történtek. Az elmúlt napokban repülőjáratok ezreit törölték a New York-i és a bostoni repülőtereken, de jelentős káosz alakult ki Philadelphia, Boston, Chicago és Washington termináljain is.

Az időjárás-jelentések szerint hétfőn és a következő napokban még tovább eshet a hőmérséklet.

- mti/para -