Gyurcsány szerint az összes őszödi aktát nyilvánosságra kell hozni

2014. január 8. - 12:59 | Külföld

Gyurcsány Ferenc szerint az összes "őszödi aktát" nyilvánosságra kellene hozni, mert manipulációra teremtene lehetőséget, ha válogatnának belőlük.

"Pintér miniszter nyilvánosságra hozná az őszödi akták egy részét. Az egészet miniszter úr! Ne válogasson! Nincs miért. Ha csak nem manipulálni akar..." - írta a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke szerdán a Facebookon.

Pintér Sándor belügyminiszter a HírTV-ben kedden este beszélt arról, szerinte eljött az ideje, hogy a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Balatonőszödön elmondott beszédének kiszivárogtatásával kapcsolatban keletkezett titkosszolgálati jelentés egy részét nyilvánosságra hozzák.

Azt mondta, teljes egészében nem tudják feloldani a titkosítást, nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, mert az érintetteknek személyiségi jogaik vannak, és az a titkosszolgálati munkatárs, aki ebben az ügyben tevékenykedett, nem lesz alkalmazható a jövőben.

Hozzátette: vannak a jelentésnek olyan részei, amelyek nem tartalmaznak államtitkot vagy olyan adatot, amely veszélyeztetné bárkinek az életét, tevékenységét, ugyanakkor nem biztos, hogy egy-egy rész teljességgel be tudná mutatni a történetet. Lehet, hogy félrevezetné azokat, akik csak részinformációkat kapnak meg - fogalmazott Pintér Sándor.

MTI/para