Megszívta Londonban „Európa legsikeresebb fasisztája", Vona Gábor

2014. január 26. - 17:59 | Külföld

A Jobbik elnöke, Vona Gábor vasárnap délután lakossági fórumot tartott volna Londonban, de egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e neki. A lakossági fórum fél háromkor kezdődött volna egy kocsmában, a Holborn metrómegálló környékén. A United Against Fascism antifasiszta szervezet tüntetői viszont már egy órával korábban megjelentek a megállónál, mondta el Lőrincz Gergő, aki kint tüntetett a Jobbik ellen – írja a 444.

Megszívta Londonban „Európa legsikeresebb fasisztája", Vona Gábor

Mivel az antifasiszták jóval többen voltak, mint a körülbelül 20-30 jobbikos, a rendőrség kordonokkal és sorfallal zárta el a kijáratot a megállóból. A jobbikosok ki sem tudtak jönni, vissza kellett menniük a metróba.

Egy darabig nem is lehetett tudni, hol lesz végül a találkozó, mert Vona nem tűnt fel a megállónál, de a jobbikosok átmentek a Hyde Parkba, a Speakers Cornerhez. Ott Pörzse Sándor a Fideszről beszélt a körülbelül 100 jobbikosnak a park szélén.

A jobbikosok durván annyian lehettek, mint egy lakótelepi lakossági fórumon. Az antifasiszták nem mentek a jobbikosok után, mert nem tudnak arról, hogy végül itt tartják meg a fórumot.

Egy magyar származású, a háború után Londonba menekült zsidó férfi megpróbálta megzavarni a fórumot. A rendőrök elvitték.

Vona végül elég vastag embergyűrűben arról beszélt, hogy Magyarország újra vonzó lesz a magyaroknak, vissza lehet majd térni. Szerinte az MSZP fél a kinti magyaroktól, majd, mint aki jól végezte dolgát öt körül beült egy limuzinba és elhajtott.

444

Címkék: Vona Gábor