Egy magyar kamionos négy kilométert tett meg menetiránnyal szemben egy olasz sztrádán

2014. február 18. - 08:33 | Külföld

Négy kilométert tett meg Milánóból Genovába tartó autópályán a sofőr, akit az olasz rendőrség tartóztatott fel. A sztrádarendőrséget riadt autósok értesítették, akik szemben találták magukat a kamionnal - írja a Hír24.

A 40 éves magyar sofőr az északnyugat-olasz A7-es autósztráda egyik pihenőhelyén vasárnap megállt és elaludt, majd amikor újraindult, eltévesztette az utat és ellenkező irányban hajtott vissza az úttestre. Még ekkor sem vette észre a tévedését, és menetiránnyal szemben négy kilométert tett meg - rekonstruálták a történteket a hétfői olasz napilapok.

A rendőrség megállította a forgalmat, az autópályát üzemeltető társaság biztonsági autói pedig körbevették kamiont és segítettek a sofőrnek a járművet hátramenetben visszavezetni a pihenőhelyig, ahol a helyes irányba tudott fordulni.

A kamionsofőrrel szemben feljelentést tettek az autópálya biztonságának veszélyeztetése címén. Mintegy 8 ezer eurós (kétmillió-négyszázezer forintos) bírságot kockáztat, a jármű lefoglalásával, valamint jogosítványának bevonásával együtt.

Hír24

Címkék: kamionosok